We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Terugblik Groenewout’s inspiratie event 29 november:

ontwikkelingen & uitdagingen in de logistieke vastgoedsector

Het prachtige Landgoed Luchtenburg was woensdag 29 november het decor voor Groenewout’s kennis & netwerkevent.

 

Meer dan 60 logistieke professionals waren aanwezig tijdens deze inspiratie- en netwerkmiddag. Logistieke ruimte is noodzakelijk, daar is iedereen in de markt het over eens. De afgelopen 20 jaar groeide de logistieke vastgoed markt sterk, van 20 mln naar ca 40 mln m2 in Nederland.

 

De trend is bovendien dat er in de nabije toekomst nog (veel) meer ruimte nodig is, gedreven door verschillende trends. Ruimte optimalisatie en alle extra uitdagingen die in de logistieke vastgoedmarkt spelen voor zowel ontwikkelaars/beleggers als voor de eindgebruiker stonden vandaag centraal.

Download de presentatie en bekijk de foto's - inspiratie event woensdag 29 november

Onze expertise

Business cases

Kekkilä-BVB vergroot efficiëntie en flexibiliteit met nieuw magazijn- en productielocatie
Met de realisatie van een compleet magazijn, pal naast de productielocatie in De Lier, en de bouw van een moderne productiefaciliteit in Wanssum, zette Kekkilä-BVB belangrijke stappen in de verdere groei van de onderneming. Voor beide trajecten schakelde Kekkilä-BVB de expertise in van logistiek adviesbureau Groenewout.

Lees meer

Logistieke blauwdruk ondersteunt groeispurt Active Ants
Active Ants nam in Roosendaal een ultramodern e-fulfilment centrum in gebruik. Op unieke wijze werken mensen en robots er efficiënt naast én met elkaar. Het concept dient als blauwdruk voor verdere uitbreiding van de e-fulfilment activiteiten in Europa en kwam tot stand in nauwe samenwerking met Groenewout.

Lees meer

ERIKS optimaliseert Europese supply chain
ERIKS heeft een duidelijke supply chain strategie en vroeg Groenewout de mogelijkheden te analyseren voor één, centrale Europese supply chain, inclusief investeringsvoorstellen. Een omvangrijk project, dat zeker niet zonder haken en ogen is. “Maar de voordelen zijn het meer dan waard”, bevestigt European Supply Chain Director Remco van Haastrecht.

Lees meer

Bol.com geeft retouren tweede leven in nieuw dedicated centrum
In 2021 nam bol.com haar nieuwe retouren centrum in Waalwijk in gebruik. Processen zijn deels gemechaniseerd en vergaand geoptimaliseerd. Voor de inrichting van het bol.com retouren centrum, kort BRC, schakelde het online platform de expertise in van Groenewout. “Zij beschikken over inhoudelijke expertise en ervaring, waarmee we het perfecte proces hebben neergezet”, concludeert Leander Nuij, product lead returns bij bol.com.”

Lees meer

Recente publicaties

Branche:
50 Jaar ervaring
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database
Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp
Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp als warehouse ontwerp (layout concept, logistiek- en magazijn inrichting) en gebouwontwerp (engineering en investeringsberekeningen)


Implementatie support
Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s omzet komt van bestaande klanten uit vervolg- en implementatieprojecten)


Uitgebreide kennis
Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.