We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

KIVA: Logistiek succesverhaal

april 17, 2014 6059 Vertoningen

Lessen trekken uit het verleden is belangrijk. Na de internet mislukking bij online kruidenier Webvan wist Michael Mountz van Kiva een succesverhaal te maken. Kiva is een innovatieve material handling toepassing en is vorig jaar voor 775 miljoen dollar aan Amazon verkocht. Hoe is dit Mountz gelukt?

Het gebruik van robots in onze samenleving neemt toe en gaat ook, gezien de recente rol van leidende technologie bedrijven, meer en meer een rol spelen in de logistiek. De verwachting is dat Google de belevering via zelfrijdende auto’s mogelijk wil maken en investeert hierin gezien de overnames van op robotica gespecialiseerde bedrijven. Amazon was eind vorig jaar in het nieuws met het Prime Air project om drones in te zetten bij belevering via de lucht. Het jaar ervoor nam Amazon Kiva Systems over, het bedrijf dat gespecialiseerd is in magazijnautomatisering en gebruik maakt van robots. Het Kiva systeem bestaat uit een samenspel van rekken (waarop de voorraad wordt gelegd) met mobiele robots die de rekken op kunnen pakken. De robots navigeren via eenvoudige barcode stickers op de vloer en leveren de rekken om de 6 seconden bij een paktafel aan. Dit geheel wordt bestuurd door een centraal controle systeem dat snel, robuust en adaptief is (zie A Day in the Life of a Kiva Robot – YouTube).

Dit artikel is gepubliceerd op logistiek.nl, online leading platform voor logistieke professionals.

Mocht u nog vragen hebben over dit artikel of over onze diensten, aarzel niet om contact op te nemen met Arthur Zondervan.

 

 

Download PDF