• Engels

KIVA: Logistiek succesverhaal

april 17, 2014 1970 Views

Lessen trekken uit het verleden is belangrijk. Na de internet mislukking bij online kruidenier Webvan wist Michael Mountz van Kiva een succesverhaal te maken. Kiva is een innovatieve material handling toepassing en is vorig jaar voor 775 miljoen dollar aan Amazon verkocht. Hoe is dit Mountz gelukt?

Het gebruik van robots in onze samenleving neemt toe en gaat ook, gezien de recente rol van leidende technologie bedrijven, meer en meer een rol spelen in de logistiek. De verwachting is dat Google de belevering via zelfrijdende auto’s mogelijk wil maken en investeert hierin gezien de overnames van op robotica gespecialiseerde bedrijven. Amazon was eind vorig jaar in het nieuws met het Prime Air project om drones in te zetten bij belevering via de lucht. Het jaar ervoor nam Amazon Kiva Systems over, het bedrijf dat gespecialiseerd is in magazijnautomatisering en gebruik maakt van robots. Het Kiva systeem bestaat uit een samenspel van rekken (waarop de voorraad wordt gelegd) met mobiele robots die de rekken op kunnen pakken. De robots navigeren via eenvoudige barcode stickers op de vloer en leveren de rekken om de 6 seconden bij een paktafel aan. Dit geheel wordt bestuurd door een centraal controle systeem dat snel, robuust en adaptief is (zie A Day in the Life of a Kiva Robot – YouTube).

Dit artikel is gepubliceerd op logistiek.nl, online leading platform voor logistieke professionals.

Mocht u nog vragen hebben over dit artikel of over onze diensten, aarzel niet om contact op te nemen met Arthur Zondervan.

 

 

Download PDF
Twitter
  • Heb jij een installatietechnische of bouwkundige achtergrond in logistiek vastgoed? En wil jij als adviseur meedenk… https://t.co/xb4zjdy3vd 1 day ago
  • Steeds meer robots-wagens in de logistiek. Logistiek expert Dirk Becks geeft je inzicht in welke factoren bijdragen… https://t.co/WRxiylIiis 4 weeks ago
  • Tarkett creëert efficiënt en duurzaam DC in Waalwijk https://t.co/d2YStYXTJS https://t.co/Cc8vHrw2KW 2 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233