• Engels

Logistiek wordt nog bepalender voor succes van bedrijven

oktober 05, 2016 2497 Views

Een interview met de vier partners van Groenewout, Alain Beerens, Wendel Dijker, Mari van Kuijk en Arthur Zondervan door Marcel te Lindert.

V.l.n.r. Alain Beerens, Mari van Kuijk, Arthur Zondervan en Wendel Dijker

Van lineaire ketens naar zelfsturende netwerken, van kostenpost naar concurrentiewapen. Nu adviesbureau Groenewout zijn 50-jarig jubileum viert in 2016, maakt het logistieke vakgebied opnieuw een grote verandering door. De vier partners van Groenewout bespreken de tweede omwenteling die nu net is opgestart. “Iedereen heeft tegenwoordig verstand van logistiek, want iedereen heeft wel eens een pakketje ontvangen.”

Vijftig jaar geleden bestond het vakgebied logistiek eigenlijk nog niet. Men sprak over transport en opslag, of misschien over bedrijfskunde. Pas in de jaren tachtig ontstonden de eerste contouren van het vakgebied dat we nu kennen. Eén van de pioniers was Eliyahu Goldratt met zijn boek ‘Het Doel’. “Hij vroeg zich als één van de eersten af wat we nu eigenlijk moesten opslaan en hoe we een verkoopprognose konden vertalen in een productieplan en vervolgens een inkoopplan. Opeens werd het relevant om bijvoorbeeld met statistieken te gaan werken”, vertelt Alain Beerens, één van de vier partners van Groenewout naast Mari van Kuijk, Arthur Zondervan en Wendel Dijker.

 

 

Download PDF
Twitter
  • Heb jij een installatietechnische of bouwkundige achtergrond in logistiek vastgoed? En wil jij als adviseur meedenk… https://t.co/xb4zjdy3vd 1 day ago
  • Steeds meer robots-wagens in de logistiek. Logistiek expert Dirk Becks geeft je inzicht in welke factoren bijdragen… https://t.co/WRxiylIiis 4 weeks ago
  • Tarkett creëert efficiënt en duurzaam DC in Waalwijk https://t.co/d2YStYXTJS https://t.co/Cc8vHrw2KW 2 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233