• Engels

Bakkersland integreert productiestromen in nieuw dc

april 28, 2010 2200 Views

Begin april nam bakkerijbedrijf Bakkersland een nieuw distributiecentrum in gebruik in Tilburg. Het was nodig vanwege de volumegroei van de productiestromen van de twee bestaande dc’s in Eindhoven en Tilburg. In het nieuwe dc worden de logistieke productiestromen van het bedrijf geïntegreerd.

Vorig jaar nam Bakkersland Quality Bakers over, een bedrijf dat een vergelijkbaar assortiment bakkerijproducten levert. De totale hoeveelheid dagelijks uit te leveren bakkerijproducten nam hierdoor fors toe. Daarom voerde adviesbureau Groenewout in opdracht van Bakkersland een studie uit naar de mogelijkheden om de twee bestaande dc’s in Eindhoven en Tilburg te integreren in één nieuw dc in Tilburg.


Scenariostudies

Resultaat is een nieuw dc met een oppervlak van 15.000 m2, waarin de logistieke productiestromen van beide oude centra zijn geïntegreerd. Het nieuwe centrum werd begin april in gebruikgenomen. De inrichting vond plaats met behulp van uitvoerige scenariostudies. Daarin werd onder meer gekeken naar verschillende lay-outopties en opslag- en pickingmethoden en naar leverschema’s, stromen, volumes en type verpakkingen. Hieruit werden de beste opties voor de situatie van Bakkersland gekozen.

Familiebedrijven

Bakkerij Bakkersland is in 1999 ontstaan uit de samenvoeging van een tiental familiebedrijven. Het bedrijf levert dagelijks vers brood, een compleet assortiment bake-off producten en gebak aan de detailhandel door heel Nederland en exporteert producten binnen West-Europa. Bakkersland heeft 2.200 medewerkers, 17 bakkerijen en een hoofdkantoor in Hedel. In 2008 realiseerde het bedrijf een netto omzet van enkele honderden miljoenen euro’s.

Bron: logistiek.nl / 28 april 2010

 

Voor meer informatie over dit project, neem contact op met Wendel Dijker.

Twitter
  • Heb jij een installatietechnische of bouwkundige achtergrond in logistiek vastgoed? En wil jij als adviseur meedenk… https://t.co/xb4zjdy3vd 4 weeks ago
  • Steeds meer robots-wagens in de logistiek. Logistiek expert Dirk Becks geeft je inzicht in welke factoren bijdragen… https://t.co/WRxiylIiis 2 months ago
  • Tarkett creëert efficiënt en duurzaam DC in Waalwijk https://t.co/d2YStYXTJS https://t.co/Cc8vHrw2KW 3 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233