• Engels

Blokker creëert modern omnichannel distributiecentrum

april 09, 2019 1066 Views

Interview met Roel Megens, Site Manager en Roland Slegers, Project Manager Omnichannel, Blokker DC Geldermalsen

Blokker verandert stap voor stap in een moderne omnichannel-retailer. Onderdeel van dit proces is de volledige herinrichting van het distributiecentrum in Geldermalsen, dat met ondersteuning van Groenewout geschikt wordt gemaakt voor de verkoopkanalen. Zowel winkelorders als internetorders doorlopen straks van goederenontvangst tot en met orderpicking hetzelfde proces. “Wij kijken niet naar de verschillen, maar naar de overeenkomsten tussen beide logistieke stromen.”

Zoals veel retailers heeft Blokker een lastige periode doorgemaakt. Maar Roel Megens is ervan overtuigd dat de ommekeer is ingezet. De winkels zijn opgefrist en gevuld met een assortiment dat aansluit bij de hedendaagse klant. “We zijn teruggegaan naar de kern van Blokker: de winkels zijn weer ‘vol’ en gezellig. Bovendien realiseren we door de opening van een eigen kantoor in het Verre Oosten betere inkoopcondities voor een deel van dat assortiment.” En dat vertaalt zich in goede resultaten. “We zijn ongelooflijk trots dat we in 2018 ruim 10% meer bezoekers in onze filialen hebben ontvangen, en bijna 6% meer omzet hebben gerealiseerd. Deze groei is absoluut groter dan die in de markt én bij onze concurrenten”, vertelt de site manager van het distributiecentrum (dc) in Geldermalsen.

Download PDF
Twitter
  • Inspiratiesessie 11 februari 2020: Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?Bent u erbi… https://t.co/4loMyI9c7w 4 months ago
  • https://t.co/P35A2ZYyXH 4 months ago
  • Warehouses zijn aan verandering onderhevig als gevolg van een toenemende vraag en de krapte op de arbeidsmarkt. Tre… https://t.co/zfmiR6G98t 4 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

Logo Moonen