• Engels

Groenewout verbetert voorraadmanagement KLM Cityhopper

oktober 27, 2011 2183 Views

Een interview met Arjan Meijer, Director Technical Services & Fleet Development en Dirk Neelis, Director Finance & Control bij KLM Cityhopper door Tjaart Theron

KLM Cityhopper heeft het uitbestede onderhoud onder de loep laten nemen door Groenewout Consultants. Meer controle op de voorraadniveau’s en KPI’s was wat KLM Cityhopper nodig had. “We wilden pragmatische en werkbare oplossingen, en die hebben we gekregen.” KLM Cityhopper is een uitvoerende luchtvaartmaatschappij voor de KLM. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de technische diensten van de eigen vloot. Het onderhoud zelf is uitbesteed aan Nayak Aircraft Service Nederland en twee andere bedrijven. Voor de onderhoudsactiviteiten van Nayak is een voorraad reserve-onderdelen nodig, die varieërt van basics, zoals bouten en moeren tot grotere gespecialiseerde onderdelen.

Intern onderzoek

Ongeveer een jaar geleden heeft KLM Cityhopper een uitgebreid intern onderzoek gedaan over het voorraad management. Het bedrijf nam vervolgens Groenewout in de arm om oplossingen te vinden voor de verschillende problemen die bij het onderzoek naar voren kwamen zoals het inlijven van KPI’s, regelmatige voorraadtelling, verdeling van verantwoordelijkheden en het ontwerp van het magazijn en het beheer van de voorraden.

Organisatorische tekortkomingen
“We vroegen Groenewout om oplossingen te bieden voor de vele problemen die tijdens het interne onderzoek naar voren kwamen”, aldus Dirk Neelis, directeur Financiën en Control bij KLM Cityhopper (op de foto links). “Dit omvatte items zoals taken die moesten worden verduidelijkt en organisatorische tekortkomingen die moesten worden gecorrigeerd. De bestaande overeenkomsten  moesten worden onderzocht zodat het voorraadmanagement en het controleniveau zou toenemen.”

KPI’s
“We wilden ook key performance indicators (KPI’s) die in staat zijn om de logistieke prestaties te meten”, aldus Arjan Meijer, directeur Technical Services en Fleet Development bij KLM Cityhopper (op de foto rechts). “En we vroegen Groenewout de complete voorraad inventaris te controleren en een voorstel te doen voor een maandelijkse voorraadtelling om meer inzicht te krijgen in de voorraadniveaus en de samenstelling. ”

Interviews
Zowel Meijer en Neelis zijn tevreden over het werk van Groenewout. Meijer: “Het hele proces is goed uitgevoerd. Groenewout nam de tijd voor het onderzoek van alle bestaande overeenkomsten tussen KLM Cityhopper en Nayak en bracht daar verslag van uit. Neelis vult aan: “Groenewout ging niet alleen af op de beschikbare documentatie, maar interviewde alle belangrijke spelers zodat zij hun mening konden geven over het interne onderzoek.”

Actieve rol
Groenewout heeft het voortouw genomen voor het creëren van een gezamenlijk project team met medewerkers van KLM Cityhopper en Nayak om de aanbevelingen uit te voeren. Meijer: “Ze speelden een zeer actieve rol en gaven niet alleen advies maar daagden ons ook uit.”

Werkbare oplossingen
Neelis legt uit: ” In feite, produceerden zij een constructieve vertaling van hun bevindingen in procesverbeteringen en een fysiek ontwerp voor het magazijn. Ze hebben ons geholpen om te begrijpen hoe we ons beter aan onze voorraadniveaus kunnen gaan houden. We wilden pragmatische en werkbare oplossingen, en die hebben we gekregen. Ze hebben ons geholpen om dagelijks, wekelijks en maandelijks inzicht te krijgen in voorraden en de beschikbaarheid op gedetailleerde en frequente basis.”

Bron: logistiek.nl / oktober 2011

Voor meer informatie over dit project, contacteer Wendel Dijker.

Twitter
  • Heb jij een installatietechnische of bouwkundige achtergrond in logistiek vastgoed? En wil jij als adviseur meedenk… https://t.co/xb4zjdy3vd 1 day ago
  • Steeds meer robots-wagens in de logistiek. Logistiek expert Dirk Becks geeft je inzicht in welke factoren bijdragen… https://t.co/WRxiylIiis 4 weeks ago
  • Tarkett creëert efficiënt en duurzaam DC in Waalwijk https://t.co/d2YStYXTJS https://t.co/Cc8vHrw2KW 2 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233