• Engels

Kolb Moerdijk besteedt interne logistiek uit met hulp van Groenewout

mei 05, 2011 2314 Views

Chemiefabrikant Kolb heeft de interne logistiek op de vestiging in Moerdijk volledig uitbesteed. Een logistieke dienstverlener bestuurt nu de terminal trekkers waarmee de vele tankcontainers van en naar de laad- en losterminals worden gereden. Bij het uitbestedingsproces heeft adviesbureau Groenewout een vooraanstaande rol gespeeld.

Kolb maakt in Moerdijk halffabricaten die grotendeels middels tankcontainers aan de fabrikanten van was- en reinigingsmiddelen worden geleverd. Het bedrijf groeit hard. In twee jaar tijd is het volume dat in Moerdijk de poort verlaat, verdubbeld tot 130.000 ton per jaar.

Om die groei op te vangen heeft Kolb maatregelen moeten nemen. De eerste maatregel is meer uren maken; het aantal ploegen in de fabriek is uitgebreid van vier naar vijf. De tweede maatregel betreft uitbesteding van de interne logistiek. “Tot nu toe bestuurden onze operators zelf de terminal trekkers waarmee de tankcontainers van en naar de laad- en losterminals werden gemanoeuvreerd. Dat laten we echter liever over aan specialisten die de hele dag niets anders doen”, vertelt Niels Wessel, site controller van Kolb.

 

Download PDF
Twitter
  • Heb jij een installatietechnische of bouwkundige achtergrond in logistiek vastgoed? En wil jij als adviseur meedenk… https://t.co/xb4zjdy3vd 1 day ago
  • Steeds meer robots-wagens in de logistiek. Logistiek expert Dirk Becks geeft je inzicht in welke factoren bijdragen… https://t.co/WRxiylIiis 4 weeks ago
  • Tarkett creëert efficiënt en duurzaam DC in Waalwijk https://t.co/d2YStYXTJS https://t.co/Cc8vHrw2KW 2 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233