• Engels

Smit & zoon vergroot slagkracht met uitbesteding van de logistiek

januari 19, 2016 1566 Views

smit-zoon-logo 

Smit & zoon kampte met ruimtegebrek op de locaties in Weesp en Amersfoort, waardoor de leverancier van lederchemicaliën en visolie genoodzaakt was maatregelen te nemen. Het resultaat is een transparant en efficiënt proces – ondanks de grote complexiteit – dat is uitbesteed aan Neele-Vat Logistics in de Rotterdamse haven. Groenewout begeleidde het complete project, vanaf de haalbaarheidsstudie en de tenderprocedure tot en met de implementatie van de processen.

Smit & zoon beschikt over twee locaties op veertig kilometer afstand van elkaar. In Weesp en Amersfoort ontwikkelt en produceert het bijna tweehonderd jaar oude familiebedrijf chemicaliën voor leerlooierijen, waarvoor visolie vaak als grondstof dient. In Weesp zit ook de business unit, die food en feed kwaliteit visolie inkoopt, bewerkt en verkoopt voor verwerking in onder meer levensmiddelen en diervoeding. Omdat veel klanten producten uit beide sites bestellen, reden tot voor kort met grote regelmaat vrachtauto’s heen en weer tussen Weesp en Amersfoort om op beide locaties te laden. “Dat was in logistiek opzicht inderdaad geen ideale oplossing”, beaamt René Weltevrede, Operational Director van Smit & zoon.

Download PDF
Twitter
  • Inspiratiesessie 11 februari 2020: Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?Bent u erbi… https://t.co/4loMyI9c7w 4 months ago
  • https://t.co/P35A2ZYyXH 4 months ago
  • Warehouses zijn aan verandering onderhevig als gevolg van een toenemende vraag en de krapte op de arbeidsmarkt. Tre… https://t.co/zfmiR6G98t 4 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken