• Engels

Syngenta bespaart 20 procent met uitbesteding van logistiek

september 26, 2017 1308 Views

Syngenta beschikt in het Belgische Seneffe over een productievestiging met tot voor kort een inefficiënte logistieke operatie. De producent van gewasbeschermingsmiddelen heeft de hulp van Groenewout ingeschakeld om hieraan een eind te maken. Dat heeft geleid tot uitbesteding van alle logistieke activiteiten, inclusief het laden en lossen in Seneffe. Het resultaat: een kostenbesparing van 20 procent. Luis Omana van Syngenta: “Nog belangrijker gezien de sterke seizoensinvloeden, is dat we onze vaste kosten variabel hebben gemaakt.”

Met zaden en gewasbeschermingsmiddelen helpt Syngenta telers over de hele wereld aan de groeiende vraag naar voedsel te voldoen. Eén van de grootste fabrieken voor gewasbeschermingsmiddelen staat in Seneffe, veertig kilometer ten zuiden van Brussel. Hier wordt jaarlijks 35 miljoen liter onkruidverdelgers en insecticiden bereid, afgevuld en verpakt. Daarvan wordt 80 procent gebotteld en gepalletiseerd, 20 procent gaat in ISO-tanks de deur uit. “Wij leveren voornamelijk aan klanten in Europa, Midden-Oosten en Afrika. Ongeveer 15 procent gaat naar Latijns-Amerika en naar Azië”, vertelt Luis Omana, site engineering manager bij Syngenta in Seneffe.

Download PDF
Twitter
  • Inspiratiesessie 11 februari 2020: Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?Bent u erbi… https://t.co/4loMyI9c7w 4 months ago
  • https://t.co/P35A2ZYyXH 4 months ago
  • Warehouses zijn aan verandering onderhevig als gevolg van een toenemende vraag en de krapte op de arbeidsmarkt. Tre… https://t.co/zfmiR6G98t 4 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken