We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Zebra moderniseert warehouseprocessen in Europa en Amerika

juli 01, 2012 6076 Vertoningen

Zebra Technologies heeft zijn processen in de dc’s in Heerenveen en Vernon Hills (USA) grotendeels opnieuw ingericht. Aanleiding is de wereldwijde implementatie van het ERP-systeem van Oracle door de fabrikant van onder meer barcodeprinters en labels. Met hulp van Groenewout zijn vooral de orderpickprocessen in Heerenveen en Vernon Hills aangepast. Het resultaat: een hogere productiviteit en meer grip op de processen. “Alleen hadden we dit niet gered”, vertelt Lester Arts, operations manager van Zebra in Heerenveen.

Met de software van Oracle krijgen alle vestigingen van Zebra straks de beschikking over hetzelfde ERP-systeem. “Dat zorgt voor een snellere en eenvoudigere communicatie tussen de verschillende vestigingen. We kunnen bijvoorbeeld ook in elkaars voorraden kijken”, verklaart Lester Arts, operations manager van het dc dat klanten in heel Europa, Midden-Oosten en Afrika bedient.

In het najaar van 2010 startte Zebra in Heerenveen met de implementatie van een nieuw ERP-systeem. Ook voor dit dc van 4.500 vierkante meter biedt het systeem grote voordelen. “Het stelt ons in staat om een onder meer een papierloos orderpickproces en cyclecounting in te voeren”, aldus Arts.

Contact
Voor meer informatie over dit project of onderwerp graag contact opnemen met Arthur Zondervan.

Download PDF