We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Inspiratiesessie Logistiek & E-commerce | België

7 juni 2023 1108 Vertoningen

Groenewout’s inspiratiesessie ‘Logistiek & E-commerce’ deze keer in België!

Tijdens de kennis- en netwerkmiddag op woensdag 7 juni 2023 staan logistiek-technologische ontwikkelingen centraal. De impact van nieuwe technologieën in de logistiek is talrijk, zowel op orderverzamel- als op verpakkingsgebied. Nieuwe technieken bieden je logistieke operatie hogere productiviteit, meer flexibiliteit en waar mogelijk snellere processen.

 

Wilt u ook inzicht in de laatste technologieën voor orderpicken en verpakken?
Dirk Becks van Groenewout gaat tijdens deze inspiratiesessie in op geautomatiseerde orderpick concepten. Welke beschikbare logistieke concepten met automatisering zijn er? De focus ligt vooral op nieuwkomers in de markt en nieuwe concepten die in ontwikkeling zijn. Er is een directe koppeling met de praktijk middels twee klantcases; Gert Hellemans van Active Ants Belgium vertelt over de innovatieve combinatie van autostore, AMR-technologie, en pick-in-the-box principe waarbij mens en automatisering ideaal samenwerken. Dorine Zeeman van bol.com geeft een overzicht van de geautomatiseerde verpakkingsprocessen bij bol.com en welke keuzes daarbij zijn gemaakt.

Op woensdag 7 juni start het programma om 14.30. Vanaf 18.00 sluiten we af met een netwerkborrel met street & bar food. Graag tot ziens op 7 juni bij het prachtige Kasteel Sint-Michiels in Sint-Katelijne-Waver, België.

Klik hier voor het registratieformulier

Programma

14.30 Ontvangst

15.00 Welkom Mo Lasgaa – Managing Consultant, Groenewout

15.10 Nieuwe en standaard gemechaniseerde logistieke oplossingen: een vergelijking op hoofdlijnen

De logistieke markt van gemechaniseerde oplossingen is sterk in beweging. Dirk Becks gaat tijdens zijn presentatie in op de beschikbare logistieke concepten met automatisering. De focus ligt vooral op nieuwkomers in de markt en nieuwe concepten die in ontwikkeling zijn. De conceptkeuzes hierbij verschillen van de verschillende kubische opslagsystemen (eg Autostore), AMR gebaseerde concepten (Autonome mobiele Robots) en Shuttle systemen. Er wordt een overzicht gegeven hoe de verschillende technieken zich tot elkaar verhouden om zo tot een keuze te komen. Groenewout adviseert en implementeert klanten in verschillende sectoren en deelt haar ervaring op dit vlak. 

 

16.00 Robotisering en automatisering: de toekomst van e-fulfillment

Active Ants e-fulfilment regelt webshop logistiek: vanaf de aankoop tot en met het bezorgen van de juiste bestelling wereldwijd, inclusief de retourstroom. Active Ants is opgericht vanuit de visie dat e-fulfilment veel accurater en efficiënter kan door in te zetten op innovatie (verregaande) automatisering en robotisering. Voor zowel mens als maatschappij lijkt dat de enige duurzame manier om de steile groei van e-commerce ook in de logistiek te kunnen bijhouden tegen een acceptabel kostenniveau. Hoe deze innovatieve combinatie van autostore en AMR-technologie, het pick-in-the-box principe en de mens goed samen werken bij Active Ants vertelt Gert Hellemans op 7 juni.

 

16.45 Netwerkbreak

 

17.15 Automated packing @bol.com

Sinds 2017 worden bij bol.com al losse artikelen machinaal ingepakt, met de live-gang van ons nieuwe warehouse zijn hier nog meer nieuwe machines bijgekomen. Met deze machines kunnen we slimmer inpakken en dat betekent: kleinere pakketten, minder verpakkingsmateriaal en zo min mogelijk loze lucht. Waarom bol.com voor deze oplossing heeft gekozen en hoe deze geïntegreerd is in de totale oplossing vertelt Dorine Zeeman graag op 7 juni.

  • Dorine Zeeman, Project Manager BFC XL1 retrofit – Logistiek, bol.com

 

18.00 Netwerkborrel met street & bar food

Sprekers

Dirk Becks
Groenewout
alt="Dirk Becks Senior Consultant Groenewout"
Gert Hellemans
Active Ants Belgium
alt=""
Dorine Zeeman
bol.com
alt=""

Registratie

Deze sessie is toegankelijk voor logistiek & supply chain managers uit de industrie, groothandel, retail en logistiek dienstverleners.

Schrijf je direct (gratis) in: klik hier. Nadat je je hebt geregistreerd, ontvang je een bevestiging per e-mail.

Voor vragen, aarzel niet om contact op te nemen met Isabel Schouten, +31 76 5330440 of schouten@groenewout.com.

Locatie

Kasteel Sint-Michiels
Groenstraat 11
2860 Sint-Katelijne-Waver | België
www.kasteelsintmichiels.be
Tel.nr +32 15 69 01 58

Er is voldoende parkeergelegenheid.