Haalbaarheidsstudie biedt inzicht in de toekomst

Een haalbaarheidsstudie is een onderzoek waaruit moet blijken of de eisen die aan de logistieke operatie worden gesteld te verwezenlijken zijn. Bij een logistieke haalbaarheidsstudie verzamelen wij gegevens, bespreken en bepalen wij de huidige en toekomstige situaties zodat u een goede en kwantitatief onderbouwde beslissing kunt nemen.

Haalbaarheidsstudie logistiek
Adviesbureau Groenewout heeft bewezen sterk te zijn in het maken van een gedegen haalbaarheidsstudie naar en het ontwerpen, optimaliseren en implementeren van een logistiek concept. Onderwerpen waarbij een haalbaarheidsstudie interessant is, zijn:

 • Mogelijke uitbreiding van een distributiecentrum
 • Optimale lay-out en (her-)inrichting van een distributiecentrum
 • Bepalen optimale logistieke proces
 • Besparingen van nieuw logistiek concept in kaart brengen
 • In- of outsourcing logistieke activiteiten
 • Doorrekenen business cases (what if scenario’s)

Elke haalbaarheidsstudie heeft als basis een duidelijke kwantitatieve onderbouwing door gebruik te maken van diverse door ons ontwikkelde modellen. Maar niet alleen de kwantitatieve aspecten zijn belangrijk in het bepalen van het beste logistiek systeem. Kwalitatieve criteria als flexibiliteit, risico’s en efficiency worden ook meegenomen en beoordeeld in de haalbaarheidsstudie.

Haalbaarheidsstudie SK-Pharma
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van haalbaarheidsstudies lichten we het project SK-Pharma toe. Onze opdrachtgever SK-Pharma is een farmaceutisch bedrijf gevestigd in Kazachstan. Een van de speerpunten van SK-Pharma is het aantrekken van overheidsaankopen van farmaceutische producten en gerelateerde diensten. In het kader van de gratis gezondheidszorg in het land heeft de overheid openbare aanbestedingen geopend voor zowel lokale als buitenlandse producenten en leveranciers. SK-Pharma heeft ons gevraagd om met behulp van een haalbaarheidsstudie de logistieke netwerkstrategie voor de inkoop en distributie te onderzoeken.

We hebben deze opdracht in 4 fasen verdeeld:

 1. Het definiëren van business requirements en de verwachte verkoop volumes
 2. Het bepalen van het optimale distributienetwerk
 3. Het ontwerpen en de lay-out van het magazijn
 4. Investment berekeningen en financiële business case (met behulp van E&Y)

Dankzij ons advies beschikt SK-Pharma nu over een strategisch financieel inzicht en over de optimale distributie strategie. Ons advies werd ondersteund door operationele ontwerpen van het bijbehorende logistieke netwerk en de magazijnen. Bovendien hebben we een transitieaanpak ontwikkeld waarin onder andere een personeelsplan en het IT-landschap is opgenomen.

Meer haalbaarheidsstudie referenties:

 1. SK Pharma
 2. Deli XL
 3. Jabil
 4. V&D

Wilt u meer weten over een haalbaarheidsstudie in het kader van uw logistiek? Neem dan vrijblijvend contact op met onze expert:

Wendel Dijker
Managing Consultant & Partner
E: dijker@groenewout.com
T: +31 6 2122 0408

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233