Lean Six Sigma helpt uw supply chain te verbeteren

Lean Six Sigma is een wereldwijd bewezen en toegepaste managementstrategie. Het doel van Lean Six Sigma projecten is sneller en slimmer werken met een duurzame verbetering van het bedrijfsresultaat. Lean Six Sigma bestaat uit een verzameling van kwaliteitsmanagementmethoden die zich richten op het reduceren van kosten, het verhogen van de klanttevredenheid én het verkorten van de doorlooptijd. Hierbij wordt geïnvesteerd in uw eigen mensen en gebruik gemaakt van hun kennis en kunde. Ook voor u kan Lean Six Sigma leiden tot een slanke (lean) en perfecte (six sigma) organisatie. Het terugverdieneffect van een Lean Six Sigma project varieert, maar is vrijwel altijd een veelvoud van de investering.

Lean Six Sigma advies
Adviesbureau Groenewout heeft diverse Lean Six Sigma specialisten, die u graag adviseren om meer uit uw supply chain en logistieke processen te halen. Lean Six Sigma is met name interessant voor bedrijven die een groot aantal achtereenvolgende stappen nodig hebben om tot een product of dienst te komen (het lean toepassingsgebied) en waarbij kwaliteit een belangrijke onderscheidende (en meetbare) eigenschap is (het six sigma toepassingsgebied). In ons Lean Six Sigma advies behandelen wij vragen als:

  • Hoe zijn de operationele kosten, de transportkosten en of de voorraadkosten te reduceren?
  • Hoe kan de klanttevredenheid worden verhoogd?
  • Hoe kunnen capaciteiten worden afgestemd om tot een optimale bezetting te komen?

Bij ons advies over de optimalisatie van uw supply chain op basis van Lean Six Sigma hoort uiteraard ook een doelgerichte aanpak om de strategie om te zetten naar concrete resultaten.

Supply chain optimalisatie Kolb
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van supply chain optimalisatie lichten we het project voor Kolb toe. Chemiefabrikant Kolb heeft de laatste jaren een significante groei doorgemaakt. Hierdoor kwam er steeds meer spanning te staan op de interne organisatie. Fouten en inefficiënties in de supply chain zijn funest binnen een dergelijke organisatie. Daarnaast heeft Kolb de interne logistiek op de vestiging in Moerdijk volledig uitbesteed. Dit geeft een extra dimensie aan de complexiteit van de supply chain. Met behulp van Lean Six Sigma, een Brown Paper sessie en aanvullende statistische analyses hebben wij de huidige bedrijfsprocessen in kaart gebracht, knelpunten gesignaleerd en verbetermogelijkheden geïdentificeerd.

Meer Lean Six Sigma referenties:

  1. Kolb
  2. Mid Ocean Brands
  3. Philip Morris
  4. Astra Zeneca
  5. Bio-Rad

Wilt u meer weten over het optimaliseren van uw supply chain met behulp van Lean Six Sigma? Neem vrijblijvend contact op met onze expert:

Arthur Zondervan
Managing Consultant & Partner
E: zondervan@groenewout.com
T: +31 6 5060 5356

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233