Locatie onderzoek omvat vele factoren

Welke locatie past het beste bij uw bedrijf en uw bedrijfsprocessen? De keuze van een goede locatie is niet gemakkelijk. Het is onder meer afhankelijk van vele factoren zoals de kosten, bereikbaarheid, groeimogelijkheden. Om een gebalanceerd inzicht te krijgen in alle factoren is een nauwkeurig locatie onderzoek van belang.

Locatie advies
Logistiek adviesbureau Groenewout begeleidt bedrijven bij het besluitvormingsproces van een locatiekeuze door middel van een uitvoerig locatie onderzoek. In het locatie onderzoek komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Financiële kostenanalyse
 • Omvang magazijn studie
 • Operationele kosten
 • Kwalitatieve locatiefactoren
 • Subsidies
 • Directe en indirecte belasting evaluaties
 • Distributienetwerk modellering
 • Netto contante waarde calculatie inclusief eventuele sluitingskosten van een Europees Distributie Centrum.

Locatie onderzoek Pharma bedrijf
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van locatie onderzoek lichten we het project toe bij een farmaceutisch bedrijf. Onze opdrachtgever is een van ‘s werelds grootste farmaceutische bedrijven. Het pharma bedrijf produceert en verzendt een breed scala van voedings-, farmaceutische, ziekenhuis- en diagnostische producten over de hele wereld. Het Pharma bedrijf wilde met onze hulp de Europese supply chain herstructureren om de winstgevendheid te verhogen. Daarvoor hebben we eerst berekend wat de omvang van een nieuw Europees centraal magazijn zou moeten zijn. Daarnaast hebben wij een uitvoerig locatie onderzoek gedaan om te bepalen wat de locatie zou moeten worden. We hebben een locatie onderzoek uitgevoerd voor een magazijn van ca. 50.000 m2 voor de eerste fase. Beschikbare locaties in de Benelux die werden geselecteerd op de shortlist werden bezocht door onze opdrachtgever en door een van onze consultants.

De sites werden gevalideerd tegen locatie selectie criteria zoals kosten, risicobeperking, site specificaties en arbeid. Bij het locatie onderzoek werden de consequenties van de verschillende locaties (zowel brownfields en greenfields) onderzocht met behulp van multi criteria analyses. In een periode van vier weken is een optimale locatie voor het magazijn bepaald waarbij een potentiële operationele kostenbesparing van meer dan 50% werd vastgesteld. Onze expertise in de farmaceutische wereld en de geïntegreerde aanpak met een volledig en compleet beeld van de kosten en mogelijkheden leidde ertoe dat dit project binnen korte tijd succesvol werd geïmplementeerd.

Meer locatie onderzoek referenties:

 1. Abbott
 2. Ideal Standard
 3. NDL Benchmark report

Wilt u meer weten over het uitvoeren van een locatie onderzoek? Neem vrijblijvend contact op met onze expert:

Alain Beerens
Managing Director & Partner
E: beerens@groenewout.com
T: +31 6 5025 2832

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233