Logistieke simulatie biedt een blik op de toekomst

Is uw logistiek toekomstbestendig? Het digitale tijdperk biedt nieuwe mogelijkheden in de logistiek. Hogere eisen en een groeiend volume vragen om een effectiever gebruik van de bestaande en nog te ontwikkelen logistieke systemen en processen. Met logistieke simulatie kunt u een blik op de toekomst werpen en veel problemen voorkomen. Of het nu gaat om het uitbreiden van een magazijn, het inrichten van een AGV systeem, het bepalen van de grootte van buffers of optimaliseren van voorraad parameters. Met een logistieke simulatie krijgt u een gedetailleerd en kwantitatief inzicht in de weerbarstige werkelijkheid.

Logistiek advies d.m.v. simulatie
Adviesbureau Groenewout beschikt over een aantal simulatie tools om onze klanten ook bij de meest dynamische en complexe processen binnen hun logistiek van de juiste hulp en adviezen te voorzien. Simulatie heeft binnen de logistiek verschillende toepassingen:

  • Optimaliseren van een ontwerp van een distributiecentrum
  • Fine-tuning van besturingsregels voor geautomatiseerde systemen
  • Emulatie: testen van besturingsregels en software
  • Visualisatie
  • Doorrekenen van distributienetwerken
  • Optimaliseren van voorraadniveaus en productie batch groottes
  • Scheduling van productieprocessen

Simulatie logistiek Forbo Flooring
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van logistieke simulatie lichten we het project Forbo Flooring toe. Forbo Flooring is een producent van hoogwaardige vloerbedekkingen. Forbo Flooring heeft fabrieken in Nederland, Frankrijk, UK en Zwitserland. Forbo Flooring vroeg ons een logistieke simulatie te maken t.b.v een verbetering binnen een bestaand distributiecentrum. Geproduceerde rollen linoleum worden via een monorail aangevoerd vanaf productie naar een palletizeerstation. Pallets met rollen worden door een AGV (Automatisch Geleide Voertuigen) opgepakt en afgevoerd naar een automatische pallet kraan, die de pallet in het hoogbouwmagazijn plaatst.

Als een klant een rol bestelt, wordt de pallet waar deze rol zich in bevindt door de kraan opgepakt, waarna de pallet door de AGV op een pickstation wordt geplaatst. Hier haalt een operator met een tilhulp de rol uit de pallet, waarna de rol wordt afgevoerd en de pallet weer terug gaat. In de oude situatie werden in plaats van AGV’s, bemande heftrucks gebruikt. In eerste instantie hebben we een simulatie gemaakt om te bepalen hoeveel AGV’s nodig zijn om de gewenste output te halen. Nadat de AGV’s een jaar operationeel waren, werd de simulatie opnieuw gebruikt om groeiscenario’s door te rekenen.

Meer simulatie referenties:

  1. Avnet
  2. Amgen

Wilt u meer weten over logistieke simulatie? Neem dan vrijblijvend contact op met onze expert:

Rob Wijnen
Senior Consultant
E: wijnen@groenewout.com
T: +31 6 5438 0615

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233