We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Active Ants breidt verder uit in NL en opent het E-fulfilment center van de toekomst in Roosendaal

november 02, 2020 4654 Vertoningen
  • Uitbreiding van de e-commerce logistiek activiteiten in Nederland en België
  • Nieuw E-fulfilment magazijn van 20.000m² in Roosendaal
  • Innovatief dankzij de inzet van 105 robots ten dienste van de werknemers

Active Ants, dochteronderneming van bpost group, heeft in Roosendaal een gloednieuw fulfilment center in gebruik genomen waar mensen efficiënt naast én met robots werken. In het ultramoderne warehouse worden duizenden goederen ingepakt voor webwinkels. Vanaf 2021 opent Active Ants ook een filiaal in België.

  • Klik hier voor het volledige artikel (bron Active Ants, 2020)
  • Klik hier voor een impressie van het Ultramodern Fulfilment center van Active Ants in Roosendaal (bron video Active Ants, 2020)

Groenewout’s expertise

Groenewout’s expertise is ingeschakeld voor support bij de conceptuele ontwerpkeuzes en leveranciersselectie van Active Ants’ e-fulfilment center in Roosendaal. Groenewout heeft Active Ants ondersteund bij de realisatie op zowel logistieke dan wel bouwkundige aspecten. Er is gekozen voor een Autonome Mobiele Robots (AMR) oplossing voor het transport van het order carton, waardoor het aantal conveyors tot een minimum is beperkt.

De oplossing is optimaal schaalbaar en flexibel tegen de laagste kostprijs. Aanvullend is gekeken naar de implementatie van automatische verpakkingsmachines.

“Groenewout heeft fantastisch werk geleverd in ons te ondersteunen bij de realisatie van dit nieuwe magazijn in Roosendaal. Met name dank aan Dirk Becks “licht Jeroen Dekker toe, Managing Partner bij Active Ants.