We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

DecoWraps Europe start bouw op Green Park Aalsmeer

april 13, 2017 6196 Vertoningen

Het Amerikaanse bedrijf DecoWraps, een grote internationale speler op het gebied van innovatieve verpakkingsmaterialen voor snijbloemen en potplanten, verhuist haar Aalsmeerse vestiging naar Green Park Aalsmeer. Op 6 februari 2017 werd in bijzijn van wethouders Verburg (Aalsmeer) en Polak (Uithoorn) de eerste paal geslagen van het nieuwe logistieke centrum aan de Thailandlaan 13 in Aalsmeer. VDR Bouwgroep voltooit de bouw naar verwachting in de tweede helft van 2017.

Het distributiecentrum van verpakkingsproducent DecoWraps Europe wordt op een kavel van 8.000 m2 gebouwd en bestaat uit 1.500 m² kantoor en 3.200 m² warehouse. Het wordt een duurzaam gebouw met BREEAM-certificaat ‘Excellent’ waarbij veel aandacht is voor besparing op energieverbruik, het milieu en een gezond binnenklimaat. (bron: www.sadc.nl) 

DecoWraps heeft Groenewout gevraagd om een second opinion uit te voeren op een in-house uitgevoerde logistieke studie om de capaciteitseisen en optimale logistieke concept te bepalen. Voor het nieuwe distributie centrum heeft Groenewout het Programma van Eisen opgesteld met input van de verschillende stakeholders (gebaseerd op een turn-key contract met een aannemer). Daarnaast heeft Groenewout DecoWraps geassisteerd bij de aankoop van de grond en ondersteund bij de wijzigingen in het bestemmingsplan.

Naar aanleiding van een eerder project over de grootte van het warehouse en het logistieke concept voor hun nieuwe DC, is DecoWraps gestart met een nieuw project om een ​​wereldwijde standaard voor hun logistieke processen te ontwikkelen. Bovendien wilde DecoWraps de mogelijke voordelen van het implementeren van een WMS onderzoeken en hoe productidentificatie en master data management zou kunnen worden verbeterd. Groenewout ontwikkelde de to-be situatie, door middel van het creëren van een wereldwijde standaard voor de drie DecoWraps locaties.

Voor meer informatie, neem contact op met Mo Lasgaa.