We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Gelukkig, gezond en succesvol 2016

januari 11, 2016 5794 Vertoningen

Groenewout heeft in 2015 in meerdere opzichten een heel mooi jaar beleefd. Waar we 2015 al startten met een positieve flow, heeft deze positieve lijn zich gedurende het jaar structureel doorgezet. Ook voor 2016 zijn onze verwachtingen dan ook hooggespannen.

Gezond vertrouwen 
De terughoudendheid die de internationale economie jaren in zijn greep hield, is veranderd in een gezond vertrouwen bij zowel producenten als consumenten. Dit heeft de investeringsbereidheid in de logistieke markt sterk doen toenemen, waarvan Groenewout met name profiteert via het aantal magazijn realisatie projecten dat wij momenteel uitvoeren voor o.a. Stryker, ForeverDirect en Brezan. Daarnaast hebben veel van onze klanten hun strategische vizier inmiddels weer gericht op omzetgroei i.p.v. kostenreductie, waardoor ook het aantal uitgevoerde (Europese) Distributie Netwerk Studies een duidelijke opwaartse lijn laat zien ten opzichte van de voorgaande jaren. Enkele van onze klanten in 2015 op dit vlak waren ASICS, Coty, Huntsman, Zebra Technologies, Ideal Standard en AGFA.

E-commerce
Daarnaast is 2015 voor Groenewout hét jaar geworden van de E-commerce logistiek met projecten bij bol.com en Active Ants. Ondanks de enorme groei die dit soort bedrijven momenteel doormaken, staat de logistieke kracht van E-commerce bedrijven naar onze mening nog immer in de kinderschoenen. Groenewout ziet dan ook voor de (middel)lange termijn veel groeipotentie wat betreft het aantal Supply Chain projecten binnen deze markt.

50-jarig bestaan Groenewout
Naast dit positieve vooruitzicht heeft Groenewout ook wat historisch te vieren in 2016. In 1966 is onze naamgever Cor Groenewout gestart met Brabo Groenewout. In de beginjaren vooral werkend als een traditioneel bouw ingenieursbureau, heeft Cor in de midden jaren ’70 de pijlen al snel gericht op logistiek. Dit had alles te maken met de logistieke opmars van Amerikaanse en Aziatische multinationals destijds in Europa. Zo zijn de eerste logistieke schreden van Mobil Plastics in Europe, opgestart vanuit ons kantoor aan de Nijverheidssingel 313 in Breda.

Wij zijn er uiteraard erg trots op dat wij 50 jaar later zijn uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde logistieke en supply chain adviesbureaus in Europa.

Vooruitzicht 2016
In 2016 zullen wij u verder op de hoogte brengen van de festiviteiten rondom ons 50-jarig bestaan. Uiteraard blijven wij u via onze nieuwsbrieven informeren over alle reguliere ontwikkelingen waar we binnen Groenewout mee bezig zijn zoals de innovatie-sessies (de voorjaarssessie heeft als thema logistiek vastgoed) en de technische ontwikkelingen omtrent de Warehouse Configurator en Chainscope.

Kortom, wij hebben veel vertrouwen in 2016 en er wachten ons veel interessante ontwikkelingen. Wij wensen u eenzelfde gevoel en vooruitzicht toe!
Team Groenewout
www.groenewout.com