We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Innovatie Update – Download de presentaties

juni 18, 2015 5853 Vertoningen

Op 18 juni heeft Groenewout de innovatie update en netwerk sessie georganiseerd in Breda. De sessie was opgesplitst in twee keer drie parallelsessies. De locatie vond plaats op het moderne kantoor van Dinalog te Breda. Met meer dan 30 deelnemers aanwezig was het een zeer geslaagde sessie met veel kennisdeling, interactieve discussies en netwerken.

Innovatie sessie: Sustainable growth
Arthur Zondervan lichtte de business case Webvan’ toe. Een zeer snel groeiende online supermarkt. Helaas bleek het geen gezond financieel business model en in de zomer van 2001 was het bedrijf failliet. Anno 2015 zijn de lessen die bij Webvan geleerd zijn nog steeds van toepassing, de marges zijn dun, de efficiency van de operatie is van levensbelang. Investeringen in IT en mechanisering moeten goed afgewogen worden, hoge vaste kosten en rigide werkwijzen kunnen funest zijn. Schaalbaarheid en flexibiliteit naar product- en order kenmerken zijn de sleutel tot succes. Download de presentatie.

Innovatie sessie: WMS
De presentatie van Wendel Dijker ging over de selectie en implementatie van WMS systemen. Na een korte introductie kwam Wendel hiervoor met een vijftal hele praktische vragen die men van te voren zou moeten stellen om enerzijds het juiste WMS systeem te kiezen en anderzijds de implementatie er van zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze vragenlijst zorgde voor de nodige response bij de aanwezigen in de vorm van discussie en herkenning. Wendel sprak daarnaast over het belang van het betrekken van de leverancier bij de implementatie maar ook dat dit moment wel zorgvuldig moet worden gekozen. Download de presentatie.

Innovatie sessie: Stock optimization
Voor voorraadoptimalisatie zijn vele methoden en tools ontwikkeld, Groenewout lichtte deze toe en liet vervolgens aan de hand van een business case zien hoe je de voorraad binnen een bedrijf tot 50% kunt reduceren bij een gelijkblijvend serviceniveau. Zo werd er onder andere ingegaan op de vragen wat je op voorraad zou moeten houden, hoeveel voorraad er zou moeten worden aangehouden en waar deze voorraad binnen de supply chain zou moeten liggen. In het tweede deel van de presentatie werd ingegaan op de moeilijkheden van het managen van de voorraad in een multi-echelon omgeving en tevens nieuwe oplossingen gepresenteerd. Download de presentatie.