• Engels

Innovatie Update – Download de presentaties

juni 18, 2015 2056 Views

Op 18 juni heeft Groenewout de innovatie update en netwerk sessie georganiseerd in Breda. De sessie was opgesplitst in twee keer drie parallelsessies. De locatie vond plaats op het moderne kantoor van Dinalog te Breda. Met meer dan 30 deelnemers aanwezig was het een zeer geslaagde sessie met veel kennisdeling, interactieve discussies en netwerken.

Innovatie sessie: Sustainable growth
Arthur Zondervan lichtte de business case Webvan’ toe. Een zeer snel groeiende online supermarkt. Helaas bleek het geen gezond financieel business model en in de zomer van 2001 was het bedrijf failliet. Anno 2015 zijn de lessen die bij Webvan geleerd zijn nog steeds van toepassing, de marges zijn dun, de efficiency van de operatie is van levensbelang. Investeringen in IT en mechanisering moeten goed afgewogen worden, hoge vaste kosten en rigide werkwijzen kunnen funest zijn. Schaalbaarheid en flexibiliteit naar product- en order kenmerken zijn de sleutel tot succes. Download de presentatie.

Innovatie sessie: WMS
De presentatie van Wendel Dijker ging over de selectie en implementatie van WMS systemen. Na een korte introductie kwam Wendel hiervoor met een vijftal hele praktische vragen die men van te voren zou moeten stellen om enerzijds het juiste WMS systeem te kiezen en anderzijds de implementatie er van zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze vragenlijst zorgde voor de nodige response bij de aanwezigen in de vorm van discussie en herkenning. Wendel sprak daarnaast over het belang van het betrekken van de leverancier bij de implementatie maar ook dat dit moment wel zorgvuldig moet worden gekozen. Download de presentatie.

Innovatie sessie: Stock optimization
Voor voorraadoptimalisatie zijn vele methoden en tools ontwikkeld, Groenewout lichtte deze toe en liet vervolgens aan de hand van een business case zien hoe je de voorraad binnen een bedrijf tot 50% kunt reduceren bij een gelijkblijvend serviceniveau. Zo werd er onder andere ingegaan op de vragen wat je op voorraad zou moeten houden, hoeveel voorraad er zou moeten worden aangehouden en waar deze voorraad binnen de supply chain zou moeten liggen. In het tweede deel van de presentatie werd ingegaan op de moeilijkheden van het managen van de voorraad in een multi-echelon omgeving en tevens nieuwe oplossingen gepresenteerd. Download de presentatie.

Twitter
  • Heb jij een installatietechnische of bouwkundige achtergrond in logistiek vastgoed? En wil jij als adviseur meedenk… https://t.co/xb4zjdy3vd 22 hours ago
  • Steeds meer robots-wagens in de logistiek. Logistiek expert Dirk Becks geeft je inzicht in welke factoren bijdragen… https://t.co/WRxiylIiis 4 weeks ago
  • Tarkett creëert efficiënt en duurzaam DC in Waalwijk https://t.co/d2YStYXTJS https://t.co/Cc8vHrw2KW 2 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233