Logistieke bedrijfsprocessen verbeteren

Organisaties streven voortdurend naar een hogere kwaliteit en zijn op zoek naar hoe ze hun bedrijfsproces, bijvoorbeeld de logistieke operatie, efficiënter in kunnen richten en kosten kunnen besparen.

Advies logistieke processen
Adviesbureau Groenewout heeft veel kennis en ervaring in huis om u operationele support te verlenen bij het vereenvoudigen van uw bedrijfsprocessen. Wij kunnen u ondersteunen bij onderwerpen zoals:

  • Wat is uw capaciteit, uw productiviteit en wat zijn de operationele kosten uitgedrukt in kosten per unit?
  • Hoe verhouden zich deze prestaties tot de markt (benchmarking)?
  • Wat zou uw operatie kunnen presteren met een geringe procesverbetering?
  • Wanneer is het zinvol om uw bedrijfsprocesgedeeltelijk) te mechaniseren?

Wij onderzoeken de bedrijfsprocessen en brengen de huidige operatie in kaart. We analyseren hoe bedrijfsprocessen anders ingericht kunnen worden, bijvoorbeeld door een bedrijfsproces te vereenvoudigen volgens Lean principes. Naast het vereenvoudigen van de bedrijfsprocessen kunt u bepaalde processen ook optimaliseren door middel van mechanisatie. Bijvoorbeeld om een aanzienlijke kosten- en arbeidsreductie te realiseren. Wij maken een analyse van de huidige bedrijfsprocessen en werken dat uit in een document met de uitgangspunten voor het mechanisatievoorstel. Daarbij houden we rekening met toekomstige ontwikkelingen en verwachtingen ten aanzien van nieuwe business (bijvoorbeeld e-fulfillment), met nieuwe eisen en randvoorwaarden zoals stromen, artikelen, orderprofielen, volumes, businessmodellen, consolidatie ten behoeve van levering aan de klant. In de volgende fase worden een aantal mechanisatieconcepten uitgewerkt en de motivatie voor de keuze van een voorkeursalternatief.

Bedrijfsproces advies DHL Supply Chain
Om u een indruk te geven van de operationele support die wij kunnen verlenen, lichten we het project DHL Supply Chain toe. DHL Supply Chain runt sinds 2004 voor haar klant een Electronics Europees Distributie Centrum in Beringe. Door de jaren heen is de operatie uitgebreid om aan de wensen te voldoen van de klant. Nieuwe uitbreiding is nodig om te anticiperen op de groei van de komende jaren. Daarom werden wij gevraagd om een oplossing uit te werken die past bij de nieuwe operatie in de toekomst. Er zijn drie alternatieve bedrijfsprocessen uitgewerkt met een verschillende mate van mechanisatie in het pick en pack proces. De voordelen van deze oplossing zijn:

  • Een aantal methoden zijn direct al geïmplementeerd in de huidige operatie.
  • Een magazijn ontwerp met een efficiënter gebruik, minder arbeidskosten in pick and pack processen.

Wilt u meer weten over het verbeteren van uw logistieke bedrijfsprocessen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze expert:

Arthur Zondervan
Managing Consultant & Partner
E: zondervan@groenewout.com
T: +31 6 5060 5356

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233