We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

BREEAM voor Logistiek Vastgoed, Nut of Noodzaak

juli 28, 2016 6344 Vertoningen

Logistieke vastgoed wordt tegenwoordig vaker in de markt gezet met een “groen” label”, niet onlogisch gezien de invloed van de bouwsector op het milieu. de totale CO2 uitstoot. In Nederland is dat label veelal het Breeam label, oplopend een ster tot vijf sterren, van “pass” tot “outstanding”. De status wordt bepaald aan de hand van het aantal behaalde “credits”, binnen een negental deelgebieden als management, transport, land, energie.

Na een korte inleiding hierover ging Groenewout tijdens de innovatie & netwerksessie op 18 juni dieper in over de manier om binnen de logistiek de zogenaamde credits binnen elke groep te behalen zijn. Voor de lagere ster-labels volstaan vaak al eenvoudige maatregelen.

Tot slot werden de kosten toegelicht om een label te verkrijgen: de certificeringskosten en de maatregelen zelf. Door fiscale voordelen (MIA en EIA) vallen de totale investeringen met Breeam certificaat in bepaalde gevallen zelfs gunstiger uit dan zonder. Dit gaat zeker op voor hele grote Distributiecentra (vanaf 10.000 m2).

Voor vragen, contacteer Mari van Kuijk.

Download PDF