• Engels

BREEAM voor Logistiek Vastgoed, Nut of Noodzaak

juli 28, 2016 1915 Views

Logistieke vastgoed wordt tegenwoordig vaker in de markt gezet met een “groen” label”, niet onlogisch gezien de invloed van de bouwsector op het milieu. de totale CO2 uitstoot. In Nederland is dat label veelal het Breeam label, oplopend een ster tot vijf sterren, van “pass” tot “outstanding”. De status wordt bepaald aan de hand van het aantal behaalde “credits”, binnen een negental deelgebieden als management, transport, land, energie.

Na een korte inleiding hierover ging Groenewout tijdens de innovatie & netwerksessie op 18 juni dieper in over de manier om binnen de logistiek de zogenaamde credits binnen elke groep te behalen zijn. Voor de lagere ster-labels volstaan vaak al eenvoudige maatregelen.

Tot slot werden de kosten toegelicht om een label te verkrijgen: de certificeringskosten en de maatregelen zelf. Door fiscale voordelen (MIA en EIA) vallen de totale investeringen met Breeam certificaat in bepaalde gevallen zelfs gunstiger uit dan zonder. Dit gaat zeker op voor hele grote Distributiecentra (vanaf 10.000 m2).

Voor vragen, contacteer Mari van Kuijk.

Download PDF
Twitter
  • Ben jij op zoek naar een rol als Adviseur Gebouwen / Projectmanager Installaties waarbij je onze klanten helpt bij… https://t.co/R3ysqmFkpE 6 months ago
  • Inspiratiesessie 11 februari 2020: Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?Bent u erbi… https://t.co/4loMyI9c7w 9 months ago
  • https://t.co/P35A2ZYyXH 9 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233