We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Van gebruik orderverzamelkar naar inzet AutoStore systeem

december 19, 2016 6463 Vertoningen

logo-Active-Ants.pngTijdens de innovatie update en netwerk sessie op 15 november 2016, presenteerde Jean Lahaye, Managing Partner over de inzet van AutoStore systeem.

Active Ants is binnen de logistieke wereld, en dankzij de Rabobank reclame binnen heel Nederland, een gekende naam in de e-commerce. Jean Lahaye, Managing Partner, nam het publiek mee in het verhaal van Active Ants en de keuze voor een AutoStore systeem. Een route die hij samen met zijn zakenpartner, Jeroen Dekker, uitstippelde.  Jean verklaarde waarom er uiteindelijk voor de implementatie van een AutoStore systeem werd gekozen. Tijdens de presentatie werd duidelijk dat Active Ants al langer aan het pionieren is binnen de logistiek. Als voorbeeld gaf Jean aan dat Active Ants als eerste de bekende Google Glass in een business omgeving heeft geïmplementeerd.

Active Ants was zich er sterk van bewust dat de keuze voor een gemechaniseerde oplossing een operatie opleverde die niet voor elk type klant geschikt was. Door je te richten op één bepaald orderprofiel en producttype sluit je immers een aantal klanten uit. En door de focus te verkleinen gaf Active Ants zich zo wel de mogelijkheid expertise op te bouwen en aan efficiëntie  te winnen. Daarnaast lichtte hij toe dat een gemechaniseerde oplossing een shift mee brengt van een arbeidsintensieve naar een kapitaalintensieve operatie, waardoor de businesscase sterk kan variëren per klant. Jean sloot af met de introductie van de CMC Cartonwrap, de volgende innovatieve stap van Active Ants waarmee ze vanaf december een geautomatiseerde pakstraat in gebruik nemen.

 

Download PDF