Warehousing verdient projectmanagement

Voor iedere onderneming met een aanzienlijke voorraad zijn warehousing en logistiek van het grootste belang. Maar het opzetten van een goede warehousing en logistieke operatie is voor veel organisaties een uitdaging. Bij de realisatie van een magazijn zijn er veel aspecten waarmee rekening gehouden moet worden. Bij een goede warehousing en logistiek systeem kunt u veel kosten besparen.

Warehousing advies
Adviesbureau Groenewout heeft veel ervaring met het projectmanagement van warehousing en het opstarten van de logistiek. Wij bieden begeleiding bij warehousing en de realisatie van magazijnen tot aan het opstarten van de logistieke operatie. Wij kunnen u ondersteunen bij onderwerpen zoals:

  • Realisatie (uitbreiding) magazijn
  • Inrichting magazijn
  • (Uitbreiding) engineering en contracting
  • Support projectontwikkelaar
  • Testen, transitie en opstart

Wij kunnen het gehele projectmanagement voor u uit handen nemen. Wij houden het budget en de tijdslijn in de gaten en bewaken de kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat alle leveranciers volgens plan werken en afspraken nakomen. En we zorgen ervoor dat de warehousing, zoals de IT systemen, equipment en processen, volgens de juiste eisen worden geïmplementeerd zodat uw organisatie klaar is voor de transitie middels testen en trainen.

Warehousing Hollister
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van warehousing en het opstarten van een logistieke operatie lichten we het project Hollister toe. Hollister is een van oorsprong Amerikaans bedrijf dat wereldwijd actief is op het gebied van medische producten voor stomazorg, wondverzorging en continentiezorg. Hollister levert aan ziekenhuizen, apothekers, de tussenhandel en rechtstreeks aan consumenten. Het distributiecentrum van Hollister in Etten-Leur bestrijkt 11.000 m2 en bedient de afnemers in heel Europa. Hollister vroeg ons om support bij het traject van een nieuw Europees Distributie Centrum. We startten met het bepalen van de locatie en het zoeken naar een projectontwikkelaar. Daarna hebben we het logistieke concept en de key elementen gedefinieerd voor de basis van de lay-out planning.

Na een uitgebreide lay-out studie, gedetailleerde projectplanning en onder andere een risicobeoordeling is de bouw begonnen.

Wij hebben het projectmanagement nauwkeurig verzorgd en hielden voortdurend een vinger aan de pols bij alle bouwactiviteiten, we bezochten de bouw en waren aanwezig bij de bouwconstructie vergadering en we hebben erop toegezien dat er aan de eisen van de technische installaties werd voldaan. Dit gold zowel voor de gebouwtechnische installaties als de logistieke installaties. Na een uitgebreide en goed gedocumenteerd geïntegreerd test traject waarbij ook alle medewerkers zijn getraind, heeft de start-up gecontroleerd plaatsgevonden.

Meer warehousing referenties:

  1. Hollister
  2. Antalis
  3. Vistaprint
  4. BIS

Wilt u meer weten over warehousing en het opstarten van een logistiek systeem? Neem dan vrijblijvend contact op met onze expert:

Wendel Dijker
Managing Consultant & Partner
E: dijker@groenewout.com
T: +31 6 2122 0408

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233