Engineering en uitwerken technische specificaties

Vandaag de dag wordt logistiek vastgoed steeds groter in omvang. Een warehouse met een oppervlakte van enkele voetbalvelden is eerder regel dan uitzondering. Daarnaast is er sprake van een forse groei in de hoogte en zijn er gewijzigde inzichten ten aanzien van de bouwkundige en installatie technische aspecten. Logistieke gebouwen kunnen steeds slimmer worden ingericht. Met een goede engineering en de juiste technische specificaties kunnen gebouwen energiezuiniger, duurzamer, brandveiliger flexibeler worden ingericht om met u mee te groeien.

Technische specificaties uitwerken
Adviesbureau Groenewout wordt regelmatig gevraagd voor constructief en bouwkundig advies en engineering van gebouwgebonden installaties of aanpassingen. Wij werken dan bijvoorbeeld de technische specificaties uit van:

  • Funderingsconstructies
  • Staal- en betonconstructies
  • Afbouwconstructies
  • Sprinklerinstallaties
  • Brandveiligheid
  • Vuurlastberekening
  • Vloerlastbepaling
  • Laadkuiluitvoeringen
  • Lichtinstallaties

Zoals bij al onze adviezen worden ook de technische specificaties uitgewerkt in pragmatische oplossingen die eenvoudig te implementeren zijn.

Engineering brandbeveiliging
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van engineering en technische specificaties lichten we het project van een vuurlastberekening toe. Onze opdrachtgever vroeg Groenewout een vuurlastberekening te maken voor een opslag gebouw met een sprinklerinstallatie. De centrale watervoorziening en pomp hebben oorspronkelijk vier gebouwen bediend, waarvan er drie in de loop der tijd zijn afgekoppeld. De vraag was of de sprinklerinstallatie ook in het overgebleven gebouw kan vervallen, waardoor de gehele centrale sprinklerinstallatie kan worden ontmanteld.

Dit konden we aantonen door het opstellen van een vuurlastberekening die aangeeft of de vuurlast onder een minimum blijft wat geldt voor gebouwen zonder sprinklerinstallatie. Naast deze vraag wilde de opdrachtgever ook beantwoord hebben wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van het pand en van de activiteiten indien de sprinklerinstallatie zou vervallen. De vuurlastberekening hebben we gemaakt op basis van het brandbeveiligingsconcept ‘Beheersbaarheid van Brand 2007’. De vuurlastberekening is geënt op de te verwachten eindsituatie. Bouwkundige gegevens, gegevens van de goederen die worden opgeslagen en een bezoek door ons ter plaatse vormden de basis van de te maken vuurlastberekening. Tijdens dat bezoek namen wij foto’s en beoordeelden wij de situatie. Naast de eigenlijke vuurlastberekening hebben we ook de straling van de gevels tot op de perceelsgrens en de aanliggende bebouwing berekend.

Wilt u meer weten over engineering en advies over de technische specificaties? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts.

Mari van Kuijk
Managing Consultant & Partner
E: vankuijk@groenewout.com
T: +31 6 5060 5351

Stijn Belt
Consultant
E: belt@groenewout.com
T: +31 6 2122 0408

Ben de Waardt
Consultant
E: dewaardt@groenewout.com
T: +31 6 1539 2356

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233