We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Investeren in bewezen technologie

december 09, 2019 5159 Vertoningen

Warehouses zijn aan verandering onderhevig als gevolg van een toenemende vraag en de krapte op de arbeidsmarkt. De trend naar mechanisatie is dan ook duidelijk ingezet, stelt Groenewout. Ondanks de tendens naar robotisering wordt in de praktijk vooralsnog vooral geïnvesteerd in bewezen technologie.

Er wordt veel gesproken over robotisering in warehouses, maar uit onze studies blijkt het vaak nog niet het winnende ontwerp. “Het wordt in de praktijk niet op grote schaal toegepast, wat alles heeft te maken met de investering. Natuurlijk gaat dat wel gebeuren op termijn als de prijzen dalen,” verwacht ze. “Concepten zoals Shuttle systemen, automated guided vehicles (agv’s) en AutoStore winnen vandaag nog vaak de strijd. Er valt een significante productiviteitswinst te behalen met deze bewezen systemen. Zo wordt dus wel degelijk vooruitgang geboekt, maar op een redelijk veilige koers.”

Klik hier voor het volledige artikel, gepubliceerd in de november editie van vakblad Online Retailer. Het is ook mogelijk een PDF te downloaden. Klik hier voor het artikel in pdf-formaat.