Benchmark helpt uw prestaties te verbeteren

Benchmark of benchmarking zijn begrippen die vaak door elkaar worden gebruikt: in de computerwereld benchmark, in het management benchmarking. Benchmark is een begrip uit de wereld van de kwaliteitsbewaking. Benchmark is een testprocedure om de prestaties van processen, apparaten, systemen of organisaties met elkaar te kunnen vergelijken. Benchmarking is in feite de eerste stap op weg naar prestatieverbetering.

Benchmark advies
Adviesbureau Groenewout heeft veel ervaring in benchmarking van supply chain operaties. Wij vergelijken uw prestaties met die van uw concurrenten en stellen gebieden ter verbetering vast.

Onderwerpen hierbij kunnen zijn:

  • Benchmarking bedrijfsprocessen: wij bepalen uw productiviteit en zetten deze af tegen representatieve marktwaardes. Op basis van deze benchmark kunnen inefficiënte processen worden geïdentificeerd.
  • Benchmarking logistieke Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s): op basis van data-analyse kunnen de huidige KPI’s (voorraad, doorlooptijd, leerbetrouwbaarheid, etc.) worden gemeten. Gebruikmakend van marktinformatie zijn wij in staat om de ‘to-be’ prestaties van de diverse KPI’s vast te stellen.
  • Benchmarking transportkosten: wij vergelijken uw tarieven met een uitgebreide selectie van markttarieven voor alle mogelijke modaliteiten. Hierbij rekening houdend met onder andere doorlooptijden, leverbetrouwbaarheid en de aard van de goederen.
  • Benchmarking magazijnkosten: rekening oudend met onder andere de locatie, lastdrager, de aard van goederen, volumes en entrepot zijn wij d.m.v. uitgebreide marktinformatie in staat magazijnkosten te benchmarken.

Benchmarking transport
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van benchmarking, lichten we het project Spandex toe. Vanuit onze opdrachtgever Spandex, een toonaangevende leverancier in de sign- en specialty graphics-industrie, kwam het verzoek de hardware en aftermarket vracht te optimaliseren binnen Europa en Australië met het behoud van de huidige supply chain footprint. In de eerste fase hebben we de supply chain prestaties doorgelicht. Door middel van interviews en data-analyses is een longlist met potentiële verbeterpunten opgesteld. Door onder andere benchmarking en simulatie zijn de verbeterpunten uitgewerkt in een shortlist. Met benchmarking werden de volgende onderwerpen met elkaar vergeleken:

  • Benchmark van vrachtvervoer zodat besparingen op transportkosten werden vastgesteld. Deze vergelijking heeft geleid tot onderhandelingen en betere contracten met de logistieke dienstverleners.
  • Benchmark van logistieke bedrijfsprocessen afgezet tegen industrie benchmarks. Op basis van deze benchmark zijn diverse besparingen vastgesteld. In totaal is een besparingspotentieel van ruim € 1.6 miljoen geïdentificeerd.

Meer benchmarking referenties:

  1. Spandex
  2. Akzo Nobel

Wilt u meer weten over wat benchmark voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze expert:

Alain Beerens
Managing Director & Partner
E: beerens@groenewout.com
T: +31 6 5025 2832

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233