• Engels

PK OEM Parts verlaagt voorraad met vijftien procent

mei 31, 2018 1503 Views

PK OEM Parts levert onderdelen voor zware dieselmotoren in schepen en energiecentrales. De uitdaging voor het bedrijf uit Dordrecht is steevast de optimale balans te vinden tussen servicegraad en voorraadwaarde. Een gebruiksvriendelijke stand-alone tool van Groenewout heeft geholpen om de servicegraad te verbeteren terwijl de voorraadwaarde met maar liefst vijftien procent is gedaald. “Deze tool is een stuk goedkoper en beter op onze bedrijfsvoering afgestemd dan een standaard voorraadbeheersysteem.”

Als een schip met motorproblemen een haven binnenvaart, is er doorgaans weinig tijd beschikbaar voor reparatie en onderhoud. Elke dag vertraging kost namelijk extra geld. Alleen als het schip vaart wordt er immers geld verdiend. Met andere woorden: op het moment dat het schip aanlegt, moeten de vervangende onderdelen al klaarliggen. “Onze klanten hebben altijd haast”, vertelt Jan van Uden, Technical Director van PK OEM Parts, leverancier van onderdelen voor dieselmotoren. “Dat is overigens niet alleen het geval bij motorproblemen, maar ook bij regulier onderhoud. Daarover voeren wij regelmatig gesprekken met klanten. Als zij hun onderhoud beter plannen, kunnen wij goedkoper leveren.”

Download PDF
Twitter
  • Inspiratiesessie 11 februari 2020: Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?Bent u erbi… https://t.co/4loMyI9c7w 4 months ago
  • https://t.co/P35A2ZYyXH 4 months ago
  • Warehouses zijn aan verandering onderhevig als gevolg van een toenemende vraag en de krapte op de arbeidsmarkt. Tre… https://t.co/zfmiR6G98t 4 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken