• Engels

Rimi Baltic verbetert retailketen met uitbreiding centraal dc

september 26, 2017 1464 Views

Zeven dagen per week voorziet Rimi Baltic 263 winkels (Rimi Supermarkets, Rimi Hypermarkets en hard discount ketens Supernetto/Säästumarket) in drie landen van nieuwe winkelvoorraad. Toen het centrale distributiecentrum in Riga te klein werd, zag de Baltische foodretailer de efficiëntie en effectiviteit van deze logistieke operatie in gevaar komen. Met ondersteuning van Groenewout stelde Rimi Baltic een ambitieus uitbreidingsplan op. Aiga Priede, Logistic & Supply Chain Director van Rimi Baltic: “Dankzij de extra ruimte en logischere lay-out verwachten we een verbetering van de efficiëntie.”

Het leven in de Baltische staten elke dag een klein beetje gemakkelijker maken. Dat is de missie van Rimi Baltic, één van de grootste foodretailers in Letland, Estland en Litouwen. Om deze missie waar te maken beschikt het bedrijf in deze landen over 104 supermarkten en 78 hypermarkten onder het Rimi-label. Daarnaast staan in Letland en Estland 81 discountwinkels met de naam Supernetto of Säästumarket op de gevel. Alle winkels worden zeven dagen per week bevoorraad vanuit vijf distributiecentra met een vloeroppervlak van in totaal 91.000 vierkante meter.

Een centrale rol in dit netwerk is weggelegd voor het distributiecentrum in het Letse Riga. Vanuit dit pand gaan goederen naar de distributiecentra in Estland en Litouwen, die een crossdock-functie hebben.

Download PDF
Twitter
  • Inspiratiesessie 11 februari 2020: Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?Bent u erbi… https://t.co/4loMyI9c7w 4 months ago
  • https://t.co/P35A2ZYyXH 4 months ago
  • Warehouses zijn aan verandering onderhevig als gevolg van een toenemende vraag en de krapte op de arbeidsmarkt. Tre… https://t.co/zfmiR6G98t 4 months ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken