We are always thinking one step aheadConsulting, Engineering & Optimization in Logistics Networks

Waar kunnen wij u bij helpen?

Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?

11 februari 2020 5157 Vertoningen

Op dinsdag 11 februari 2020 organiseert Groenewout de inspiratiesessie “Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?”.

Hogere (service)eisen, volumegroei, schaarste van personeel, van retail- naar omnichannel: al deze invloedsfactoren vragen om effectiever gebruik van bestaande én van nieuwe logistieke systemen en processen.

Groenewout is ervaren in het ontwerpen van optimale oplossingen, vaak met de inzet van gemechaniseerde systemen. Vanuit het ontwerp wordt de business case opgesteld, waarbij regelmatig onzekerheden zijn die een grote impact kunnen hebben op de logistieke operatie. In dat geval is er behoefte aan een “proof of concept” om ontwerpkeuzes te kunnen maken. “Wat gebeurt er als een extra AGV wordt ingezet?”, Wat als de buffercapaciteit wordt verdubbeld? ”. Logistieke simulatie geeft een gedetailleerd en kwantitatief inzicht van de werkelijke en toekomstige situatie.  Het is een van de middelen om een “proof of concept” te krijgen én om in volle vertrouwen de juiste keuzes te maken.

De grootte van het vraagstuk en detail niveau kan heel divers zijn : Of het nu gaat om het uitbreiden van een magazijn, het inrichten van een AGV systeem, of het optimaliseren van systeemparameters. logistieke simulatie geeft de impact van mogelijke keuzes op je operatie en is bovendien niet meer zo complex en kostbaar als voorheen. Tevens zorgt het voor het creëren van draagvlak voor directie en/of medewerkers. Logistieke simulatie laat immers zien of bestaande knelpunten daadwerkelijk worden opgelost of dat elders nieuwe, onvoorziene knelpunten ontstaan.

Wil je weten welke impact procesveranderingen hebben op je logistieke operatie?  Kom naar deze inspiratiesessie en ontdek over de aanpak, de investering en de voordelen van logistieke simulatie.

Arthur Zondervan van Groenewout licht aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden het ontwerpproces van gemechaniseerde oplossingen toe en de procesveranderingen die daar uit voortvloeien. Daarbij wordt duidelijk dat de inzet van simulatietools kan helpen om onzekerheden weg te nemen. Na realisatie en Go-Live kan de simulatie nog worden vergeleken met de verwachtte performance die uit het ontwerp volgde.

Steven Hamoen van TALUMIS toont de achterliggende techniek, de bredere inzet van simulatie en geeft voorbeelden van de mogelijke inzichten en resultaten.

Programma

15h00  Ontvangst

15h30  Welkom

15h35  Hoe kom je tot een betrouwbaar ontwerp van een logistieke oplossing?
Arthur Zondervan van Groenewout licht aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden het ontwerpproces van gemechaniseerde oplossingen toe en de procesveranderingen die daar uit voortvloeien. Daarbij wordt duidelijk dat de inzet van simulatietools kan helpen om onzekerheden weg te nemen. Na realisatie en Go-Live kan de simulatie nog worden vergeleken met de verwachtte performance die uit het ontwerp volgde.

16h30  Netwerkbreak

17h00  Welke inzichten en resultaten levert een logistieke simulatie op?
Steven Hamoen van TALUMIS toont de achterliggende techniek, de bredere inzet van simulatie en geeft voorbeelden van de mogelijke inzichten en resultaten.

  • Wat is simulatie ?
  • Hoe bouw je een simulatie model ?
  • Simulatie in de praktijk ?
  • Welke inzichten en resultaten levert een simulatie op ?

17h55   Vragenronde Arthur Zondervan & Steven Hamoen

18h00  Luxe fingerfood

Sprekers

Arthur Zondervan is reeds 20 jaar actief als consultant en projectmanager bij Groenewout. Sinds 2008 is Arthur één van de managing partners.

Arthur heeft als supply chain expert meer dan 20 jaar ervaring met de inrichting van warehouse processen en efficiency door mechanisering/automatisering. Arthur is dagelijks betrokken bij optimalisaties van (e-fulfilment) operaties.

Steven Hamoen heeft in 2003 samen met Dirk-Jan Moens TALUMIS opgericht. TALUMIS biedt innovatieve oplossingen voor het modelleren, visualiseren en optimaliseren van complexe logistieke systemen en bedrijfsprocessen.

Steven is expert in het simuleren van processen in productie- en warehouse omgevingen.  Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in simulatie studies en/of projecten bij consultancy bedrijven, producenten en toeleveranciers, zowel nationaal als internationaal.

Registratie
Schrijf je direct (gratis) in: klik hier. Nadat je je hebt geregistreerd, ontvang je een bevestiging per e-mail.

Voor vragen, aarzel niet om contact op te nemen met Isabel Schouten, 076 5330440 of schouten@groenewout.com. Gedurende het evenement is Isabel bereikbaar op +31 6 1506 5580.

Locatie / Parkeren

Het Houtse Meer
Pannenhuisstraat 40
4911 BS Den Hout
Er is voldoende parkeergelegenheid.

LET OP: invoeren Bergsebaan Den Hout en niet Pannenhuisstraat. De Pannenhuisstraat is een zandpad. Het Houtse Meer is gelegen aan het einde daarvan op kruising Bergsebaan/Pannenhuisstraat.