Haalbaarheidsstudie magazijn en productiefaciliteiten

Een haalbaarheidsstudie is een onderzoek waaruit moet blijken of de eisen, die aan een nieuw of veranderd project, te verwezenlijken zijn. Bij een haalbaarheidsstudie naar een magazijn of productiefaciliteiten verzamelt, bespreekt en bepaalt Groenewout de huidige en toekomstige situaties zodat u een goede en kwantitatief onderbouwde beslissing kunt nemen.

Haalbaarheidsstudie bouw
Adviesbureau Groenewout heeft jarenlang kennis en ervaring in het uitvoeren van haalbaarheidsstudies van magazijn- en productiefaciliteiten. Regelmatig worden we om advies gevraagd waarbij we vanuit de logistieke invalshoek een haalbaarheidsstudie uitvoeren, bijvoorbeeld voor nieuwbouw (greenfield situatie) of verbouw.

Maar het kan ook zijn dat we vanuit de gebouwkant gevraagd worden voor een haalbaarheidsstudie (brownfield situatie) naar lay-out alternatieven. Dan is het gebouw al aanwezig, maar wordt onderzocht wat er bouwkundig en installatie technisch aanwezig is, wat mogelijk is en hoe de logistieke inrichting eruit komt te zien. Nadat de data en informatiestromen verzameld en geanalyseerd zijn, is de volgende stap het bepalen hoe het optimale logistieke gebouw eruit zou moeten zien.

Haalbaarheidsstudie cross dock centrum
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van de uitvoering van een haalbaarheidsstudie lichten we het project van een cross dock centrum toe. Voor een van onze opdrachtgevers werden we gevraagd ondersteuning te bieden bij de haalbaarheidsstudie naar een cross dock centrum waarbij een aantal processen en activiteiten gecombineerd konden worden. Onze aanpak besloeg een aantal fasen:

  • In kaart brengen van de stromen en kosten
  • Bepalen welke stromen / bedrijfsprocessen meegenomen worden in het cross dock centrum
  • Uitvoeren center of gravity analyse voor het cross dock centrum
  • Bepalen welk gebouw hierbij hoort, rekening houdend met groeiscenario’s en bepalen van een investeringsraming en jaarlijkse kosten.
  • Twee opties (investeren en huren) uitwerken in een businesscase.

Meer haalbaarheidsstudie referenties:

  1. SK pharma
  2. Forbo

Wilt u meer weten over een haalbaarheidsstudie voor een magazijn en of productiefaciliteiten? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts:

Mari van Kuijk
Managing Consultant & Partner
E: vankuijk@groenewout.com
T: +31 6 5060 5351

Stijn Belt
Consultant
E: belt@groenewout.com
T: +31 6 2122 0408

Ben de Waardt
Consultant
E: dewaardt@groenewout.com
T: +31 6 1539 2356

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233