Outsourcing of insourcing kan kostenbesparend zijn

Uitbesteding wordt meestal aangeduid met de vernederlandste term outsourcing. Outsourcing is een strategisch keuzemodel voor het extern neerleggen van één of meer bedrijfsactiviteiten bij een dienstverlenende organisatie of toeleverancier dan wel het verrichten van deze activiteiten. Het kan voordelig zijn om bijvoorbeeld uw magazijnoperatie of transport te veranderen van insourcing naar outsourcing of vice versa. Bij insourcing of outsourcing kunnen logistieke operaties samengevoegd worden, waarmee u kosten kunt besparen.

In- en outsourcing advies
Adviesbureau Groenewout heeft veel ervaring in het begeleiden van insourcing en outsourcing trajecten. Bij het maken van een insourcing en outsourcing advies wordt ingegaan op aspecten als strategie, financiële drivers, tariefstructuur en verwachtingen van dienstverleners en het uitvoeren van een nieuwe set-up. In ons insourcing en outsourcing advies komen onderwerpen aan bod zoals:

 • Inzicht in supply chain performance
 • Inzicht in transport en/of magazijnkosten
 • Inzicht in voorraadvolumes en kosten
 • Optimalisatie fysieke supply chain inrichting
 • Risicoanalyse
 • Aanpassen en inbedden proceswijzigingen
 • Analyse IT capaciteiten en noodzakelijke  aanpassingen

 

Zoals bij al onze adviezen is er oog voor praktische oplossingen en een realistische implementatie. Ook in de roll out kunnen wij ondersteuning bieden.

Outsourcing logistiek Boehringer Ingelheim
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van insourcing en outsourcing, lichten we het project Boehringer Ingelheim toe. Deze fabrikant van geneesmiddelen voor mensen en dieren beschikte voor de Belgische markt over een eigen magazijn in Verviers. De Nederlandse operatie was uitbesteed aan een logistiek dienstverlener in Utrecht. Boehringer Ingelheim heeft ons ingeschakeld voor het onderzoek naar het optimale distributieconcept.

Wij begeleidden Boehringer Ingelheim door een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren om wel of niet te consolideren. Het onderzoek leidde tot de conclusie dat centralisatie van de logistiek de beste oplossing is. Daarna hebben wij het logistiek tender project begeleid waarbij logistieke dienstverleners gevraagd werden hun dienst- en kostenplaatje in kaart te brengen. Tevens hebben wij de implementatie van de logistieke outsourcing begeleid. Inmiddels heeft Boehringer Ingelheim de logistieke operaties in België en Nederland samengevoegd en uitbesteed aan een Duitse logistiek dienstverlener.

Meer insourcing en outsourcing referenties: 

 1. Boehringer Ingelheim 
 2. Forbo
 3. Haribo
 4. Reining 
 5. Siemens

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van insourcing of outsourcing? Neem dan vrijblijvend contact op met onze expert:

Arthur Zondervan
Managing Consultant & Partner
E: zondervan@groenewout.com
T: +31 6 5060 5356

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233