• Engels

Hoe manage ik de logistieke piek?

december 19, 2016 2381 Views

9026x122-logistieke-piek-131899794

Tijdens de innovatie update en netwerk sessie op 15 november 2016, heeft Joke Vink, senior consultant bij Groenewout, een presentatie gegeven over hoe ondernemingen, actief in de e-commerce branche, het beste om kunnen gaan met de logistieke piek tijdens kerst, oud en nieuw en andere commerciële acties.

Klanten verwachten korte doorlooptijden, hoge transparantie en bestellen voornamelijk veel kleine orders. Vooral tijdens kerst en oud en nieuw kan dit leiden tot een grote druk op de logistieke processen.

Tijdens de presentatie kwamen verschillende onderwerpen aan bod die een rol spelen bij het succesvol laten verlopen van de logistieke piek.

Zo kwam naar voren dat het goed is om voorafgaand aan de logistieke piek nauw samen te werken met marketing en sales. Denk na over wat het effect is van nieuwsbrieven, acties en promoties op de omzet verwachting en afzet volumes. Daarnaast werd duidelijk welke rol een goede personeelsplanning speelt bij het omgaan met de logistieke piek. Ook werd uitgelegd in welke situaties mechanisatie de voorkeur geniet. Wat betreft de logistieke inrichting kan men de nodige voorbereidingen treffen om de workload tijdens de logistieke piek te verminderen. Hierbij kan gedacht worden aan het vooraf picken van hardlopers. Om ervoor te zorgen dat de klant haar bestelling op tijd binnen krijgt is het belangrijk om uw logistieke dienstverlener vooraf te informeren over de benodigde capaciteiten. Tot slot: Wees transparant en duidelijk over de levertijden naar uw klanten toe.

 

Download PDF
Twitter
  •  @dominos  nieuw productie- en distributiecentrum Nieuwegein https://t.co/puBwZexDyN via  @YouTube  . Naast de logistie… https://t.co/kGsgeR0UnM 2 months ago
  • Ben jij op zoek naar een rol als Adviseur Gebouwen / Projectmanager Installaties waarbij je onze klanten helpt bij… https://t.co/R3ysqmFkpE 9 months ago
  • Inspiratiesessie 11 februari 2020: Hoe bereik je maximaal vertrouwen in een nieuwe logistieke oplossing?Bent u erbi… https://t.co/4loMyI9c7w 1 year ago
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp,warehouse ontwerp (layout concept ...)


Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s...)


Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.


Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233