Sales & Operations Planning zorgt voor balans

Sales & Operations Planning of in het Nederlands verkoop- en productieplanning, wordt door de meeste professionals afgekort met S&OP. Sales & Operations Planning gaat om besparing op uw supply chain, de logistieke kosten en of het verbeteren van de dienstverlening.

S&OP advies
Adviesbureau Groenewout helpt u een goede Sales & Operations Planning op te zetten. Wij bieden u een set bedrijfsprocessen en bedrijfstechnieken die het mogelijk maken om tijdig te reageren op fluctuaties in de productie- en klantvraag. In ons S&OP advies behandelen we onderwerpen zoals:

  • De (her)organisatie van de supply chain businessprocessen
  • Functieomschrijvingen inzake de S&OP activiteiten
  • De organisatie en functioneel ontwerp van de supply chain
  • Het definiëren Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s)

Zoals bij al onze adviezen wordt een S&OP advies aangevuld met een pragmatisch plan om de implementatie zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Sales & Operations Planning Dulcinea
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van S&OP, lichten we het project Dulcinea toe. Dulcinea Farms is een dochteronderneming van Syngenta, een wereldwijd toonaangevend bedrijf in de agribusiness. Dulcinea bediende een volledig geïntegreerde supply chain, waarbij er balans werd gezocht tussen de kwaliteit en het volume van de veldproductie en de klantvraag. Hierbij werd ons om advies gevraagd. Wij hebben eerst een analyse uitgevoerd om te komen tot een pragmatische en volledige evaluatie van de huidige knelpunten en kansen. Deze analyse leidde tot twee verschillende doelstellingen:

  1. Aanleveren van pragmatische aanbevelingen  over het verkoop order managementproces: een uitvoeringsplan met de nodige verbeteracties, investeringen, operationele besparingen, implementatieplan en timing.
  2. De resultaten van de analyse dienen als een  signaal te werken voor het realiseren van de algemene verbeteringen.

Mocht u vragen hebben of meer informatie willen over Sales & Operations Planning (S&OP), neem contact op met een van onze experts.

Alain Beerens
Managing Director & Partner
E: beerens@groenewout.com
T: +31 6 5025 2832

Arthur Zondervan
Managing Consultant & Partner
E: zondervan@groenewout.com
T: +31 6 50 60 53 56

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233