Loss prevention & Security ontwerp en uitrollen

Loss Prevention & Security is niet meer weg te denken uit de huidige logistiek en supply chain processen. Steeds meer logistieke dienstverleners kiezen zelfs voor een TAPA certificering (Transported Asset Protection Association). Het voeren van een actief Loss prevention & Security beleid is enerzijds essentieel voor het borgen van de continuïteit en anderzijds verplicht door de regelgeving op het gebied van Loss prevention & Security. Met behulp van een Loss prevention & Security plan bent u in staat om risico’s binnen uw bedrijfsprocessen, procedures en gebouwen te identificeren. Tevens kunt u nazien of uw logistieke gebouw voldoet aan de eisen voor TAPA, ISPS, AEO veiligheid en C-TPAT.

Loss prevention & Security van beleid tot implementatie
Logistiek adviesbureau Groenewout heeft veel ervaring in het begeleiden van bedrijven bij het vaststellen en uitvoeren van hun Loss prevention & Security beleid. Onderwerpen waarvoor u ons kunt inschakelen zijn:

 • Inventariseren bestaande Loss prevention & Security beleid en randvoorwaarden
 • Vaststellen doelstellingen op het gebied van Loss Prevention & Security
 • Inventariseren huidige maatregelen
 • Identificeren van risico’s en de te nemen maatregelen
 • Definiëren van beveiligingsinstallaties
 • Tenderen en evalueren van contracten met beveiligingsleveranciers
 • Quick scans en uitgebreide audits van genomen beveiligingsmaatregelen evt. via mystery guest
 • Uitvoeren van operationele risicoanalyse
 • Ontwerpen hoofdlijnen van de te nemen maatregelen (procedures/organisatie, bouwkundig en techniek)
 • Opstellen van kosten- en implementatieplan
 • Ontwikkelen en implementeren van een beveiliging blue print

Afhankelijk van de vraagstelling kunnen wij tevens de operationele implementatie inclusief de tender begeleiding verzorgen en ondersteuning bieden bij het operationeel beheren van de genomen maatregelen.

Loss prevention & Security Tech Data Corporation
Om u een indruk te geven van onze werkwijze op het gebied van Loss prevention & Security lichten we het project Tech Data Corporation toe. Tech Data Corporation (NASDAQ/NMS) is een Amerikaanse multinational, een toonaangevende, wereldwijde leverancier van ICT-producten, logistiek management en andere diensten. Het bedrijf is aanwezig in de Verenigde Staten, Canada, Latijns Amerika, de Caraïben en Europa. Haar diensten omvatten onder meer verkoop, technische en financiële ondersteuning, configuratie en een hele reeks bekroonde e-commerce oplossingen. Tech Data was bezig de warehouse activiteiten van de Scandinavische landen te consolideren met als realisatie een Scandinavisch warehouse in de regio Stockholm.

Om te komen tot een Europees magazijn veiligheidsconcept werden wij ingeschakeld. Tech Data’s Loss prevention & Security officer EMEA was op zoek naar een rechterhand die dit project zou kunnen beheren, een Europees veiligheidsblauwdruk kon verzorgen en het volledige Nordic beveiligingsproject kon begeleiden.
Samen met Tech Data hebben we een Europees veiligheidsconcept ontwikkeld voor alle magazijnen. Wij hebben advies gegeven op de organisatorische en procedurele maatregelen, advies voor hardware van het beveiligingssysteem CCTV-systeem, toegangscontrole en advies over de inbraakbeveiliginginstallatie. Ook hebben we de implementatie van al onze adviezen begeleid.

Meer Loss prevention & Security Referenties:

 1. Tech Data
 2. Avnet

Wilt u meer weten over Loss prevention & Security? Neem dan vrijblijvend contact op met onze experts:

Stijn Belt
Senior Consultant
E: belt@groenewout.com
T: +31 6 2122 0408

Contact

Heeft u vragen? Wij helpen u graag verder. Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken

37.97.233.233