Merry Christmas & Happy 2023

Waar kunnen wij u bij helpen?

Groenewout, driven by knowledge

Het is meer dan 50 jaar geleden sinds onze oprichter, Cor Groenewout, gestart is met Groenewout. Na aanvankelijk in de jaren ’60 te zijn gestart met bouwtechnische adviezen, is met name in de jaren ’70 en ’80 de koerswijziging naar logistieke projecten ingezet. Vervolgens leidde de toenemende globalisering bij Groenewout tot veel ontwerp en realisatie projecten van magazijnen en distributie centra.

Tegenwoordig kijken de adviseurs ook veel meer naar marktontwikkelingen en marktpotentieel. Wat overeind blijft staan is de visie van Cor Groenewout. Dat het ontwerpen van een magazijn begint met de processen die je daar wilt uitvoeren, niet met het gebouw daaromheen. De vraag welke processen je wilt uitvoeren, start weer met de functie van het magazijn in de keten. Heeft het een opslag-, overslag- of nog een andere functie? Die functie moet eerst worden bepaald.

Net als het vakgebied blijft ook Groenewout in beweging. Het adviesbureau heeft de afgelopen jaren de nodige competenties ontwikkeld op het gebied van e-commerce. Op het supply chain vlak is Groenewout bezig met de ontwikkeling van een oplossing op het gebied van multi-echelon voorraadbeheer. We blijven ook in de toekomst de trends en ontwikkelingen volgen. We zijn een team dat plezier heeft in het vakgebied. Een team met verschillende disciplines waartussen kruisbestuiving ontstaat. Met name die kruisbestuiving is hard nodig om voorop te blijven.

Overbodig om te zeggen dat wij enorm trots zijn dat wij, meer dan 50 jaar later, uitgegroeid zijn tot één van de meest gerespecteerde logistieke en supply chain adviesbureaus in Europa.

Corona maatregelen

Onze expertise

Business cases

Hollister verhuist Europees distributiecentrum
Hollister nam onlangs haar gloednieuwe Europees distributiecentrum in Oud-Gastel in gebruik. Voor de realisatie van het nieuwe onderkomen schakelde het bedrijf ook ditmaal de expertise in van Groenewout. Job Sonke, Manager European Distribution Center van Hollister: “Een uitstekende beslissing, die ons wederom geen windeieren heeft gelegd”.

Lees meer

Blokker creëert modern omnichannel distributiecentrum
Blokker verandert stap voor stap in een moderne omnichannel-retailer. Onderdeel van dit proces is de volledige herinrichting van het distributiecentrum in Geldermalsen, dat met ondersteuning van Groenewout geschikt wordt gemaakt voor de verkoopkanalen. Zowel winkelorders als internetorders doorlopen straks van goederenontvangst tot en met orderpicking hetzelfde proces. “Wij kijken niet naar de verschillen, maar naar de overeenkomsten tussen beide logistieke stromen.”

Lees meer

Moonen bouwt efficiënt en duurzaam warehouse in Weert
Moonen Packaging bouwt op dit moment een compleet nieuw warehouse van 20.000 vierkante meter in Weert. Voor de inrichting van dit warehouse heeft de verpakkingsgroothandel Groenewout om advies gevraagd. Het resultaat is een flexibel, efficiënt en duurzaam warehouse met voldoende groeimogelijkheden. Roland van Bussel, COO van Moonen: “Aanvankelijk dachten we aan totale automatisering, maar daarvan hebben we mede op advies van Groenewout afgezien.”

Lees meer

Hikvision faciliteert stormachtige groei met uitbreiding EDC
Met een jaarlijkse omzetstijging van 25 tot 35 procent, is het Europees distributiecentrum van Hikvision maar met één ding bezig: het faciliteren van de snelle groei. Met een verdrievoudiging van de opslagruimte hoopt de producent van bewakingscamera’s minstens zeven jaar vooruit te kunnen. Groenewout heeft advies uitgebracht over de inrichting van het pand en van de logistieke processen. Mark Beumer, vice-president operations bij Hikvision: “Wij zijn op een andere manier naar onze operatie gaan kijken.”

Lees meer

Recente publicaties

Branche:
50 Jaar ervaring
50 Jaar ervaring

Logistiek adviesbureau met meer dan 50 jaar ervaring.


Europese database
Europese database

Europese logistieke database met transport en warehouse benchmark gegevens.


Netwerk ontwerp
Netwerk ontwerp

Volledige expertise van netwerk ontwerp als warehouse ontwerp (layout concept, logistiek- en magazijn inrichting) en gebouwontwerp (engineering en investeringsberekeningen)


Implementatie support
Implementatie support

Implementatie support van nieuwe logistieke concepten (70% van Groenewout’s omzet komt van bestaande klanten uit vervolg- en implementatieprojecten)


Uitgebreide kennis
Uitgebreide kennis

Uitgebreide operationele kennis, hands-on, pragmatisch en bottom-up benadering.